perjantai 18. kesäkuuta 2010

Jaalassa taas


Keskiviikkona lähdin tuulisessa säässä ajamaan kohti Jaalan koskia ja ajomatka venyi tuulen takia parin tunnin pituiseksi. Odottelin illan alkaessa muiden kalastajien lähtöä ja paistelin samalla kodassa makkaraa...



Aloitin kalastamisen alkuillasta ja tapahtumia oli yllättävän vähän. Haavissa kävi kuitenkin yksi paremman kokoinen taimen vapautettavana ja näytti siltä että on parempi odottaa muutama tunti ennen seuravaa kalastusjaksoa. Yhdentoista aikohin aloitin kalastuksen ja kalat olivatkin jo paljon aktiivisempia. Siltamontussa pääsi seuraamaan pienten kalojen syövän hyönteisiä pinnasta ja niitä hyönteisiä riitti paljon. Myöhemmin oli pakko päästä unten maille joten nuotioon tuli ja makuupussissa 6 tunnin unet.


Aamulla kävin alemmilla koskilla, mutta hiljaista oli ja päivempänä kävin katsomassa verlan tehdasmuseota. Kyläkaupassa käytyä ajoin takaisin koskelle ja onhan tuo verlan alue hienoa seutua. Myllykoskella päivä kului enemmän illan odottamisessa kuin kalastuspuuhissa ja alkuillasta päätin käväistä ylemmillä koskilla, mutta taas oli kalojen suhteen hiljaista.


Kymmenen jälkeen aloitin kalastuksen myllykoskella ja kalaa tuli ihan hyvin, mutta kalojen koko oli 25-30cm eikä isompia tullut. Muutamilla harjuksilla suupielet oli todella huonossa kunnossa ja noiden pyytäminen tuntui jo pahalta. Herää kysymys olisiko Sonnanjoen alueella kalastajakiintiö tai muut vastaavat säännöt paikallaan edes tulevaisuudessa. Yökalastamisesta ei tullut mitään kun päätin yhden aikoihin laittaa nokan kohti kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti