perjantai 11. kesäkuuta 2010

Jaalassakin kausi -10 avattu


Ajomatka sujui upeassa kesäsäässä kun aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, joten ei siinä moottoritiellä ajamisessa mitään valittamistakaan ollut. Vajaan kahden tunnin ajomatkan jälkeen saavuin myllykoskelle jossa laitoin tavarat valmiiksi, mutta ennen kalastamista oli kuitenkin pakko grillata syötävää. Iltapäivällä aloitin kalastuksen larvastamalla ja saman tien taimen kiinni, mutta tällä kertaa siiman päässä oli vauraampi yksilö joten jalat tutisten mietin mielessäni "voisiko reissu alkaa yhtään paremmin" haavitsemis vaiheessa se sitten tapahtui mitä pelätään eli koukku irtosi kalasta. Tämän jälkeen oli pakko istua rannalle miettimään ilman turhaa kiroamista "mikä meni vikaan?"


Tästä lannistuneena jatkoin kuitenkin kalastamista kantokoskella saaliiksi pieni harjus sekä nopea käväisy jukakoskella ilman tulosta.
Myllykoskella söin iltapalaa ennen yö kalastuksen aloittamista johon oli varattu pari tuntia tehokasta aikaa (Oli kuitenkin tarkoitus nukkua pari tuntia ennen aamua). Taimenien sijaan harjus oli syönnillä ja kalojen keskikoko oli noin 30-35cm eli hyvän kokoista harjusta pääsi yön aikana pyytämään. Jos olisi tarvittavat välineet mukana olisi isoimman harjuksen voinut valmistaa syötäväksi vaikka grillissä, koska en ole koskaan tätä kalaa maistanut ja mieli tekisi paljon.


Aamulla lähdin seppälänkoskelle ja tuomaankosken alueille katsomaan maisemia ja kokeilemaan jos kalat olisivat syönnillään. Yksi pienehkö harjus vapautettavaksi, mutta muuten oli suht hiljaista. Huomasin myös kahluuhousujen vuotavan eli ne on korjattava ennen seuraavaa reissua ja tietenkin se tiedossa ollut sadealue ehti saapua tänne etelään jo paluumatkalla eli märkä ajomatka on nyt onneksi takana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti