lauantai 15. lokakuuta 2011

Vuoden viimeiset talkoot

Vuoden viimeiset talkoot järjestettiin hausjoella ja siellä meni lauantai päivä rennosti. Aamulla auton nokka kohti hausjärveä ja puolikymmenen aikoihin saavuin ensinmäiselle kunnostuspaikalle. Tällä kertaa kunnostus tehtiin puoliksi koneella, koska paikallisten ansiosta oli käytössä traktori jolla kivet/sora kipattiin suoraan puroon jossa ne käsityöllä levitettiin eli todella helppoa hommaa kun ei tarvinnut rehkiä itseään poikki.

Ensinmäinen kunnostuspaikka valmiiksi jonka jälkeen siirryttiin peltosillalle johon kunnostettiin iso kutusoraikko ja traktorin aniosta ei kenelläkään tullut hikeä pintaan sillä sorat saattiin taas suoraan purouomaan.

Puron alueella on ongelmana kutusoraikkojen vähyys joten kolmannellakin paikalla oli tarkoitus rakentaa kutusoraikko ja tällä kertaa sorat tuotiin peräkärryllä puron reunalle josta ne kipattiin uomaan eikä meidän tarvinnut muuta kuin levittää ne uomassa, mutta oli siinä vähän isommankin kiven pyörittelyä joten ruokatauko oli paikallaan heheh.

Ruokailun yhteydessä oli taas mukava rupatella niitä näitä muiden talkoolaisten kanssa ja tottakai syödä Akin tekemiä leipiä sekä "itse" leivottua pullaa, mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan ja oli aika siirtyä päivän viimeiselle kunnostus paikalle.

Paikalle päästyä olin varma että nyt joudutaan siirtämään kivi materiaali kottikärryillä metsän poikki, mutta paikallinen traktori kuski pääsi helposti paikalle ja taas saatiin kivet/sorat suoraan puro uomaan. Tällä kertaa kalat olivat niinkin tuttavallisia että kävivät vähän väliä kääntymässä valmistuvalla soraikolla ja me koitimme levittää sorat ilman suurempaa häiriötä.

Viimeinen soraikko valmiiksi jonka jälkeen kahluuhousut pois viimeisen kerran tänä vuonna ja tässä vaiheessa voin sanoa että ehdottomasti yhden parhaiten järjestetyistä talkoista! Paikalliset ovat hoitaneet hommansa todella hyvin ja koneellisen avun ansiosta homma oli mukavan leppoisaa ja varmasti tulevina vuosina olen mukanana kuvioissa.

Loppu syksy menee enemmän tai vähemmän puroilla ja blogia päivittelen parhaani mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti