sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kutu käynnissä

Ennen viikonloppua kävin longinojalla pariinkin otteeseen. Lähes jokaisella soraikolla on joitain jälkiä kalojen läsnäolosta jos ei kutukuoppaa niin puhdistettu soraikko. Myös kaloja näkyi useissa paikoissa, mutta itse onnistuin kuvaamaan ainoastaan latokartanontien alapuolisella niskalla sekä ylimmällä soraikolla. On ollut mukava huomata kuinka tavalliset kadun tallaajat ovat huomanneet kalojen läsnäolon ja monet pysähtyvätkin ilta/aamulenkeillään siltojen luokse katsomaan taimenien kutupuuhia.

Muutamalla lähipurolla on viimeiset päivät kalojen suhteen olleet todella hiljaisia ja tänään tekemälläni reissulla finnoonojan viime/tämän vuoden kunnostuspaikoille oli kalojen suhteen todella hiljainen eikä mitään kutuun viittaavaa ollut havaittavissa yhtä pienen pientä kuoppaa lukuunottamatta.

Tänään iltapäivästä kävin eräällä vantaanjokeen laskevalla purolla jossa ei pahemmin muita kudun tarkkailijoita käy ja mukava yllätys odotti kun kahdella soraikolla oli kutemassa 20-65cm taimenia. Toivottavasti kutu onnistuu!



Eräällä vantaanjoen sivupurolla kutevia taimenia joista suurin yli 60cm.



Alle 25cm puronieriät kutupuuhissa.
Videoiden laatu kärsi todella paljon, valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti